4 Αυγ 2013

ABC .....about Ikaria!

ABC ... about Ikaria! Ο φακός του ABC εστιάζει σε ένα πανηγύρι όπου ο κόσμος χορεύει με κέφι, ενώ ο δημοσιογράφος αναφέρει πως οι άνθρωποι διατηρούν άριστη ποιότητα ζωής ακόμη και ενώ πλησιάζουν τον αιώνα, τρώνε καλό φαγητό που συνοδεύουν με καλό κρασί και χαίρονται τον έρωτα χωρίς "μπλε χαπάκια".
Για του λόγου το αληθές, ένας ηλικιωμένος κύριος του εκμυστηρεύεται ότι κάνει έρωτα, "δύο φορές την εβδομάδα", πράγμα που αφήνει τον δημοσιογράφο εντυπωσιασμένο...
"Ποιο είναι το μυστικό σας;" ρωτά ο αμερικανός δημοσιογράφος μία υπέργηρη κυρία που κρατά φωτογραφία της όταν ήταν ακόμη αρκετά νέα και εκείνη απαντά δείχνοντας ψηλά, εννοώντας ότι είναι "θέλημα Θεού".
Χωρίς να ικανοποιείται από την απάντηση αυτή, αναφέρεται στην διατροφή των κατοίκων του νησιού - τυπικά μεσογειακή και λιτή με ελάχιστο κρέας και πολύ ψάρι - στο καλό κρασί του τόπου, στο μέλι και στα βότανα που πίνουν οι κάτοικοι.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο του ABC ο ερευνητής του National Geographic, Νταν Μπίτνερ, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μικρό και "αφανές" νησάκι, που σιγά - σιγά σε κατακτά με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα να το εγκαταλείψεις να μην σου κάνει καρδιά να φύγεις.
Ο ίδιος αναφέρει πως οι άνθρωποι εδώ ζουν κατά μέσο όρο δέκα χρόνια παραπάνω χωρίς τα γνωστά προβλήματα της τρίτης ηλικίας, δηλαδή άνοια, καρδιακά και άλλα νοσήματα.
Προσθέτει ότι έχουν μία περίεργη ρουτίνα καθώς ξυπνούν αργά, κοιμούνται το μεσημέρι, ενώ το καλοκαίρι γλεντούν και διασκεδάζουν με φίλους και τη συνοδεία κρασιού ως αργά το βράδυ. Σημειώνει ότι δεν πρόκειται για ζήτημα "ειδικών γονιδίων" αλλά μάλλον για έναν ευτυχή συνδυασμό περιβάλλοντος και διατροφής.
Πηγή:www.ikariamag.gr