18 Σεπ 2015

IkariaDance 2015



 Η παρέα του IkariaDance Project αντάμωσε και φέτος στον Αρμενιστή Ικαρίας στις 23 – 31.8.2015 και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα χορού και πολιτισμού με την υποστήριξη του Γραφείου Τουρισμού Ιkaria – Holidays (http://ikaria-holidays.com) και του Cavos Bay Hotel (http://www.cavosbay.com.gr).

Το Project στήριξαν οι εκπαιδευτές ελληνικού χορού Χρήστος Θεολόγος (για τους χορούς της Μ. Ασίας), Χριστιάνα Κατσαρού (χοροί της Ικαρίας), Ευθύμιος Ευαγγέλου (Χοροί της Σάμου) και Γιάννης Πλαγιωτάκης - Νίκος Κουφάκης (χοροί της Κρήτης).

Η εξαιρετική τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά μάγεψε με τη φωνή της όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια τραγουδιού στα οποία έλαβαν μέρος χορευτές και μουσικοί από συλλόγους της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ουγγαρίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Η.Π.Α και της Αυστραλίας.

Τους εκπαιδευτές χορού και τα εργαστήρια τραγουδιού πλαισίωσαν φίλοι από την Ικαρία καθώς και χορευτές και μουσικοί από το Eργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού της Αθήνας (www.etepo.gr), από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ. (http://www.choros-samos.webnode.gr), από το «Χορόσπιτο» του Ηρακλείου Κρήτης (www.xorospito.gr) και τον σύλλογο «Ξένια» από την Καλαμάτα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Βασίλη Σκλαπάνη, Στέλιο Γιαννουλόπουλο, Μαρία Λαμπροπούλου, Έφη Ζουρουλίδου, Νίκο Πολίτη, Εμμανουέλα Καββαδά, Ξένια Γεωργάρα για τη βοήθειά τους σε όλο το Project!

Όλοι μαγεύτηκαν από την ατμόσφαιρα στα παραδοσιακά καριώτικα πανηγύρια στα χωριά Καστανιές και Βρακάδες! Ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά όμως ένιωσαν όλοι στο πανηγύρι του Αγίου Αλεξάνδρου, στο οποίο χόρεψαν με την ψυχή τους με τους ήχους του βιολιού του Λευτέρη Πούλη (Σκάντζακα) και της κομπανίας του. Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια του κυρίου Σταμάτη Γαγλία για την φιλοξενία τους!

Επίσης αξέχαστες θα μείνουν σε όλους οι μουσικές μας βραδιές- ανταμώματα με καριώτες μουσικούς και χορευτές: στον Να με τον Σταύρο Νικολαϊδη και τον Επαμεινώνδα Βαλσαμή καθώς και με την κομπανία του Λευτέρη Πούλη ή Σκάντζακα, τον Γιάννη Λούκο, Αλέξανδρο Spietzing και τη Μαρία Παντελάκη και στον Άγιο Πολύκαρπο με την κομπανία του Γώργου Στρούπα. Στο γλέντι μας στον Προφήτη Ηλία (εστιατόριο Άργιος) η αγαπημένη μας τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά μοιράστηκε μαζί μας πανέμορφες μουσικές συνοδευόμενη από τον Νίκο Φάκαρο και την κομπανία του αλλά και γαλλικές παραδοσιακές μελωδίες με τη φίλη βιολονίστρια Valerie Maindron. Η βραδιά αυτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ιταλίδας φίλης του Project Νicoletta Batistella που έφυγε από την παρέα μας το 2015 αλλά θα μείνει πάντα στις ψυχές μας...

Μεγάλες ευχαριστίες στον Νίκο Κούβαρη και την Annick Van Steerteghem για τη συμβολή στα εργαστήρια χορού και στις γαστρονομικές εκπλήξεις που μας επεφύλαξαν! Για την παρουσίαση των χορών και των τραγουδιών της Σάμου ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Φίλιππο Πυργιώτη, πρόεδρο του ΧΟΡ.Ο.Σ για τη βοήθειά του και για την παρουσίαση των χορών του Πόντου τον κ. Βαγγέλη Φραντζή. Ευχαριστούμε επίσης τη Ρωξάνη Αντωνιάδου για την ενθουσιώδη ξενάγησή της στο Λαογραφικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου και τη βοήθειά της στο Greek Language Cafe, το εργαστήριο ελληνικής γλώσσας που συντονίζει η φιλολογική ομάδα μας.

Ευχαριστίες στον Δημήτρη Μελή για τη διοργάνωση του προγράμματος περιηγήσεων, στον Δημήτρη Ρήγα και όλη την οικογένεια του Cavos Bay Hotel καθώς και σε όλους τους Καριώτες φίλους για την αμέριστη υποστήριξή τους! Όλοι οι συμμετέχοντες στο Project έγιναν μια "οικογένεια" που ανυπομονεί να ανταμώσει πάλι στην Νικαριά το επόμενο καλοκαίρι! ...
H παρέα του IkariaDance
www.ikariadance.blogspot.gr
www.ikariadance.com
















 






13 Σεπ 2015

Memories from IkariaDance Project 2015...
(both videos from Ikariaki Radiofonia YouTube Channel)

 

  • "Argios" Restaurant 25 August 2015


 


  • "Agios Alexandros" feast on 30 August 2015