11 Σεπ 2017

IkariaDance Project 2017 (23-31.08.2017)


IkariaDance Project 2017 (23-31.08.2017)

IkariaDance Project 2017. Ένα βαθύ συναίσθημα χαράς και συγκίνησης, γιατί η παρέα μας φέτος έγινε μεγαλύτερη και «πέταξε» πολύ ψηλά!
Μια μεγάλη χορευτική παρέα με 100 φίλους, χορευτές και δασκάλους ελληνικού χορού από Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Η.Π.Α, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ισραήλ, Γερμανία και Ελλάδα.
Με καλεσμένους αξιόλογους δασκάλους και ερευνητές του χορού και του λαϊκού πολιτισμού που μας μύησαν σε διάφορες  χορευτικές παραδόσεις: τον Χρήστο Θεολόγο για τη Μ. Ασία, τη Χριστιάνα Κατσαρού για την Ικαρία, τον Ευθύμιο Ευαγγέλου για τη Σάμο, τον Ιωάννη Πλαγιωτάκη και τον Νίκο Κουφάκη για την Κρήτη, τον Βαγγέλη Τσαρουχά για τις Κυκλάδες και τον Βαγγέλη Φραντζή για τον Πόντο. Με την πάντα μαγική τραγουδίστριά μας Καίτη Κουλλιά να μας ταξιδεύει στο Εργαστήρι Τραγουδιού και στις μουσικές μας βραδιές μαζί με τους καταπληκτικούς μουσικούς της, την Γεωργία Μαρίνη, την Αγγέλικα Παπανικολάου και τον Νίκο Βενετάκη. Και φυσικά με τους εξαίρετους Καριώτες φίλους μουσικούς που στα γλέντια μάς ταξίδεψαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τον Δημήτρη Σπανό και τη Χριστίνα Κουτσιαύτη, τον Γιάννη Λούκο, τον Σταύρο Νικολαϊδη, τον Νώντα Βαλσαμή, τον Νίκο Κόχυλα, τον Γιώργο Στρούπα και τις κομπανίες τους. 
Με μια καταπληκτική παρέα από χορευτές και μουσικούς του συλλόγου Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού που πλαισίωσαν το Project: τον Βασίλη Σκλαπάνη, τη Μαρία Λαμπροπούλου, τον Στέλιο Γιαννουσόπουλο, τον Νίκο Πολίτη, τη Βάλια Παπαγιάννη, την Εμμανουέλα Καββαδά, τον Χριστόδουλο Λικουρίνου, τη Δήμητρα Καραχρήστου, τη Μαρία Κουτσουνάρη, Κρινιώ Τζαβέλλα, την Εβίτα Μπουρλάκη και τον Χρήστο Μήτση. Και τον δάσκαλο του βιολιού μας Αντρέα Χανιώτη φυσικά!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σύλλογο Χριστού Ραχών για την παραχώρηση της αίθουσας στον Χριστό για τα εργαστήριά μας, καθώς και τον Σύλλογο Αρμενιστή για όλη την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε και τους φίλους μας από την Ικαρία που πάντα με τη φιλοξενία τους και την υποστήριξή τους φέρνουν τους ξένους φίλους μας σε ουσιαστική επαφή με τον καριώτικο λαϊκό πολιτισμό: την Άντα Καρούτσου, την Ειρήνη Μαυρογεώργη και τον Φίλιππο Καρίμαλη, την Ειρήνη Τσαπαλιάρη, την Ελένη Τσιώλη, τη Δέσποινα Τσαγκά, την Ελευθερία Κανέτη, την οικογένεια Τσαντίρη , τον Νίκο Κούβαρη, τις οικογένειές τους και τόσους άλλους.
Με τις φιλολόγους που συντόνισαν παράλληλα το Εργαστήρι – Καφενείο Ελληνικής Γλώσσας (www.ikariagreeklanguage.gr) , ώστε να έρθουν οι ξενόγλωσσοι φίλοι μας σε επαφή με την ελληνική γλώσσα μέσω συζητήσεων και παιχνιδιών: τη Χριστιάνα Κατσαρού, τη Ρωξάνη Αντωνιάδου, την Αυγή Παύλου, τη Μαρία Σπανού, τη Λυδία Μαυρίδη, τη Layla Luffman. Και πάντα με την ηθική και υλική υποστήριξη του Δημήτρη και της Αντιγόνης Ρήγα, της Δέσποινας Χρούση και της Μαρίνας Τυψίου από το Cavos Bay Hotel καθώς και του Δημήτρη Μελή (Ikaria Holidays) που επιμελείται τη διοργάνωση και εμψύχωση της προσπάθειας.
Αναζητώντας τους «δικούς μας όρους αναπνοής» που έλεγε και ο Οδυσσέας Ελύτης ψάχνουμε στις θάλασσες της ελληνικού λαϊκού πολιτισμού...και στο ταξίδι μας έχουμε συνοδοιπόρους πανέμορφους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Και το ταξίδι του νόστου είναι πάντα με όρους ψυχής. Καλή αντάμωση στην Νικαριά μας!
Η παρέα του IkariaDance Project
www.ikariadance.blogspot.gr