8 Σεπ 2013

Χοροί από τη Σάμο στο IkariaDance Project με τον σύλλογο Μυτιληνιών Σάμου!

Το IkariaDance Project και ο αρωγός σύλλογος Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού είχε τη χαρά φέτος να υποδεχτεί τους χορευτές από τον σύλλογο των Μυτιληνιών της Σάμου με τον χοροδιδάσκαλό τους Ευθύμιο Ευαγγέλου!

Οι χορευτές πλαισίωσαν τον κ. Ευαγγέλου στη διδασκαλία των χορών της Σάμου, ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν σε βάθος τον πλούτο της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου. Επίσης την Κυριακή 25.8 παρουσίασαν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές μια παράσταση στο ξενοδοχείο Cavos Bay Hotel στον Αρμενιστή, που όλοι θαύμασαν και χειροκρότησαν πολύ!


Το ίδιο βράδυ χόρεψαν τους ίδιους χορούς στο γλέντι μας στον Άγιο Πολύκαρπο
μαζί με τους 50 συμμετέχοντες του Project από διάφορες χώρες : Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Η.Π.Α, Αγγλία, Ισραήλ...Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο των Μυτιληνιών και ιδιαίτερα τον χοροδιδάσκαλό τους Κο Ευθύμιο Ευαγγέλου για την διοργάνωση της παράστασης και της όλης συμμετοχής τους καθώς και τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε όλοι μαζί!
Eπίσης, ευχαιριστούμε πολύ και τους χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας Σάμου "Ειρήνη" που πλαισίωσαν τον χοροδιδάσκαλο Ευθύμιο Ευαγγέλου στις παρουσιάσεις των χορών δίνοντας στους συμμετέχοντες μια πλήρη εικόνα της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου: τον Φίλιππο Πυργιώτη για την βοήθειά του σε όλο το σεμινάριο και τις κυρίες Κωνσταντίνα Ζουρνατζή και Βαγγελίτσα Φαλάρη.


Για τη συμμετοχή αυτή, δείτε επίσης τα ακόλουθα άρθρα:

http://www.i-samos.gr/πολιτισμός/1717-tο-χορευτικό-συγκρότημα-μυτιληνιών-σάμου-στο-ikaria-dance-project

http://www.radiocafe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3688%3A-ikaria-dance-project&catid=293%3A2012-08-25-20-21-54&Itemid=542

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου